maanantai 31. elokuuta 2009

Ja takaisin työhön

Haikeutta viimisisestä hallituksen kokouksesta, viimisestä nuorisovaltuuston kokouksesta huomenna tällä porukalla. Jatkuvia toimikuntakokouksia. Nuvan juhlien järjestämistä, Huippukokouksen järjestämistä, Väli-Suomen piirin järjestämistä. Pitkän tauon jälkeen pitäisi taas koulua käydä. Hullun hommaa tämä tälläinen, eikö sitä jo oppis että hiljaa hyvä tulee?

No mutta ei tätä tekisi, ellei tietäisi, että tästä vielä hyötyykin. Koulu nyt on velvollisuus vielä minulle, mutta virallisen nuorisovaltuuston valitseminen on jo kokemus sinällään. Omalla tavallaan myös nautin siitä, että päättäjät pysäyttävät keskellä katua, muistavat nimeni ja haluavat keskustella kanssani jostain mielipidekirjoituksesta tai päätöksestä. Ja vihdoinkin - vihdoinkin! - Jyväskylään saatiin nuorisolautakuntaan kaksi edustajaa nuorisovaltuustosta, meidän aloitteestamme. Tästä tehtiin päätös 26.8. samalla kun päätettiin nuorisovaltuustotoiminnan vakiinnuttamisesta ja nuorisopalvelujen kehittämisestä. Koko kehittämissuunnitelma meinasi mennä päättäjille asti ilman nuorisovaltuuston mielipiteen kysymistä, ennen kuin joku nuorisopalveluissa tajusi, ettei nuoria ole lainkaan kuultu ja meille lyötiin 12 sivua valmiita Power pointteja nenän eteen. Hupsista keikkaa, vähän lisäjobia näin loppua kohti.

Työ ei lopu kesken, mutta nyt meitä on toivottavasti 22 sijasta 40 tätä tekemässä. Toivo on korkealla, kouluissa on otettu hyvin vastaan nuorisovaltuusto ja edustajan valitseminen. Muutamassa paikassa on vielä takkuiltu eikä edustajan demokraattisesti valitseminen ole oikein toteutunut, mutta eipä tämä muutenkaan ole lasten leikkiä. Kuhan ei menis puku päällä toikkaroinniks.

- Katka

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti